4 nemme tips til din fotobog fra efterårsferien

Ferien er slut, og efteråret er for alvor over os. Med de koldere temperaturer følger også de utroligt flotte efterårsfarver, som ferien forhåbentligt har givet rig mulighed for at komme ud og opleve. Måske har I været på en lille smuttur til udlandet? Eller brugt den forgangne uge i sommerhus eller på familiebesøg? Og så har I måske også fået taget en masse skønne efterårsbilleder af de forskellige ting, I har oplevet? For at alle jeres gode minder ikke bare skal blive liggende på mobilen og gå i glemmebogen, har vi samlet lidt tips til, hvordan du helt simpelt kan forevige jeres efterårsferie i en fin fotobog.

 

1. Inddel dine fotosider efter jeres forskellige oplevelser

Nogle gange kan det være svært at holde styr på, hvilke billeder der hører til hvilke dage og steder – hvornår var det nu lige, det her billede blev taget? Og hvor var vi egentlig henne? Disse spørgsmål hjælper SubBook-appen dig med at komme i forkøbet, da du kan vælge billeder fra forskellige steder på kortet, så du aldrig er i tvivl om, hvor de er taget. Udover dette sørger appen også for, at dine billeder bliver sat ind i kronologisk rækkefølge, når du tilføjer dem til din fotobog. Så på denne måde kan du nemt inddele din fotobog i små serier med billeder fra de forskellige steder, I har været, og i den rækkefølge, som I oplevede dem. Og hvis du hellere vil sætte dem ind i en anden rækkefølge, kan du også let flytte rundt på dine billeder ved at holde inde på et af dem, indtil det løsriver sig fra rækkefølgen, og du kan trække det rundt på skærmen.

 

2. Skriv en lille tekst for at huske jeres oplevelser bedre

Hvis du vil være helt sikker på at kunne huske, hvor eller hvornår dine billeder er taget, kan du også skrive en kort tekst til hvert enkelt billede. Det kan eksempelvis være navnet på det sted, I var, da billedet blev taget, eller datoen for den dag I var der. Kan du ikke lige huske, hvilken dag eller hvilket sted det var, kan du nemt finde ud af dette inde i kamerarullen på din iPhone. Du skal blot klikke på det billede, du har valgt til din fotobog, så det kommer frem på fuld skærm på din telefon, og så står sted og dato midt i toppen af skærmen. Du kan også bruge tekstpladsen, som vi og måske også I plejede at gøre i de gode gamle fotoalbummer – nævn, hvem der er med på billederne, eller hvad I lavede, da billedet blev taget. Så er du i hvert fald helt sikker på, at jeres minder vil blive husket for altid.

 

3. Brug den smukke efterårsnatur

Hvis du vil give din fotobog et ekstra strejf af efterår, kan du også sætte naturbilleder ind i din efterårsfotobog. De smukke røde, orange og brune farver har nok fået sneget sig med på et par af dine billeder, hvis I eksempelvis har været en tur i skoven, og dem kan du altså også sagtens bruge i din fotobog! Hvis du følger vores første tip om at inddele din fotobog i små fotoserier, kan du eksempelvis bruge naturbillederne inde imellem dine serier til at vise, hvornår billederne skifter over til et nyt sted eller til nye oplevelser. Og vil du give din fotobog en endnu stærkere efterårsfølelse, kan du også tage naturen med ind i den. Måske har du eller børnene samlet nogle af de flotte efterårsblade op fra jorden og taget dem med hjem - dem kan du let tørre ved at lægge dem i spænd mellem nogle gamle aviser og så klistre dem ind blandt dine billeder, når de er tørret ind. På denne måde får du ekstra meget af efteråret med ind i din fotobog.

IMG_0547.jpg

4. Gør efterårsfarverne endnu klarere med et filter

Synes du ikke, at dine billeder står helt så skarpt i farverne, som de kunne gøre? Eller vil du bare gerne pifte dem lidt op, inden de skal med i fotobogen? Så er det super nemt at prøve en håndfuld forskellige filtre af inde i kamerarullen, før du lægger billederne ind i SubBook-appen. Alt, du skal gøre, er blot at gå ind i din kamerarulle, trykke på det billede, du gerne vil prøve filtre på og vælge ”Rediger” oppe i højre hjørne af din skærm. Så kommer der en række forskellige muligheder op i bunden af skærmen, hvor ikonet med de tre cirkler fører dig til filtrene. Derfra kan du bladre igennem de forskellige filtre og prøve dig frem. Og skulle du finde ud af, at du faktisk bedst kunne lide billedet, som det så ud originalt, trykker du blot ”Annuller” nede i venstre hjørne og efterfølgende ”Slet ændringer”. Så kan dine billeder komme til at se ud, præcis som du gerne vil have det, så de passer perfekt ind i lige netop din fotobog!

Nicklas Bødtcher-Hansen